11.11. 2011. Kvůli datu se vezmou i v listopadu

Domácí Domácí
18. 10. 2011 18:32
Numerologové před tímto datem snoubence varují, některé to však neodradilo
Svatba v Pardubicích: časté zastaveníčko novomanželů oddaných na pardubickém zámku...
Svatba v Pardubicích: časté zastaveníčko novomanželů oddaných na pardubickém zámku... | Foto: Zuzana Hronová

Pardubice - Numerologové před tímto datem snoubence varují. Data, v nichž převládají jedničky, nejsou prý pro uzavření sňatku nejvhodnější. Přesto je na pardubické matrice zapsáno osm párů, které si řeknou své "ano" v pátek 11. 11. 2011.

"V tomto období bývá  běžně svateb podstatně méně, než je objednáno na 11. listopad. Největší svatební boom je vždy na jaře a v létě. Ale jak je vidět, zajímavé datum hraje velkou roli i na podzim," řekla vedoucí oddělení matriky pardubického magistrátu Zdeňka Havlíčková.

Největší svatební boom zažily Pardubice v sobotu 7. července 2007, kdy uzavřelo manželství 31 párů. Jako na běžícím pásu se v Pardubicích oddávalo také o rok a měsíc později kdy úředníci v pátek 8. srpna 2008 oddali na třech místech 24 párů. Běžně se v letním období bere zhruba 15 párů během dvou oddávacích dní (pátek a sobota).

Letošní "jedničková smršť" je prakticky poslední  příležitostí, kdy si mohou snoubenci nechat vepsat do oddacího listu numericky zajímavé datum. Magické datum 20. listopadu 2011 připadne na neděli a 20. prosince 2012 na čtvrtek, tedy dny, kdy se v Pardubicích neoddává.

V Pardubicích v posledních letech ročně vstupuje do manželství kolem 600 párů. Většina manželství je uzavřena na pardubické radnici, v létě se konají svatby také v romantickém prostředí pardubického zámku či hradu Kunětická hora.

 

Právě se děje

Další zprávy