V kuřecím mase z Polska je salmonela, zjistili veterináři

Ekonomika Ekonomika
15. 6. 2015 16:49
Závadná šarže se již nenachází na trhu, lidé ji ale mohou mít doma v mrazničkách.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: ISIFA/Thinkstock

Praha - Státní veterinární správa varuje před chlazeným kuřecím masem původem z Polska, které obsahuje bakterie Salmonelly enteritidis.

Maso již vzhledem k datu spotřeby (7. června) není dostupné na trhu, inkriminovanou šarži ale mohou mít spotřebitelé v mrazničce.

"Přítomnost patogenních mikroorganismů potvrdily v závěru minulého týdne laboratorní testy státního veterinárního ústavu," uvedl mluvčí veterinární správy Petr Pejchal. Výrobcem masa je polská společnost Twist z města Rybnik, číslo šarže je 3. 6. 2015 (shodné s datem porážky).

Zásilka byla distribuována výhradně v České republice mimo jiné prostřednictvím řetězců Coop a Tesco či společnosti MP Krásno. Maso se prodávalo porcované na kuřecí prsní řízky chlazené, kuřecí křídla chlazená, kuřecí stehna chlazená, kuřecí čtvrtky chlazené, kuřecí steaky chlazené a kuřecí ořez chlazený.

 

Právě se děje

před 10 minutami

Salač zajel v trénincích Moto3 v Aragónu šestý nejlepší čas

Český motocyklový závodník Filip Salač si v pátek v rámci Velké cenu Aragónu třídy Moto3 zapsal v kombinovaném pořadí obou měřených tréninků šestý nejlepší čas. Výkonem 1:59,103 minuty zaostal o půl vteřiny za nejrychlejším mužem dne, jímž se stal Ital Andrea Migno. Salačův týmový kolega Jakub Kornfeil obsadil dvanáctou příčku se ztrátou tři čtvrtě vteřiny na lídra.

Další zprávy