reklama
 
 

Zkontrolujte mrazáky. Inspekce zjistila v mletém mase z Lidlu bakterie salmonely

AKTUALIZOVÁNO 9. 3. 2017
Jde o 500gramové balení od polského výrobce. Výrobek byl distribuován pouze v prodejnách na Moravě, Vysočině a ve východních Čechách.
Doporučujeme

Praha, Brno - Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje spotřebitele, aby nejedli půlkilogramový mix polského mletého hovězího a vepřového masa z Lidlu. Analýza potvrdila kontaminaci bakteriemi salmonely.

Jde o 500gramové balení od polského výrobce Zaklady Miesne Henryk Kania s datem spotřeby do 5. 3. 2017, nicméně někteří lidé ji mohou mít ještě doma. V takovém případě by neměli maso konzumovat, protože zamrazení nemá na bakteriální kontaminaci vliv.

"Nezaznamenali jsme ze strany zákazníků žádnou informaci o případných zdravotních komplikacích. Vzhledem k tomu, že nález se týká vzorků pouze z jedné prodejny, je také možné, že právě zde došlo k přerušení teplotního řetězce. I tuto možnost paralelně s kontrolou u dodavatele prověřujeme," říká mluvčí Lidlu Zuzana Holá.

Výrobek byl distribuován pouze v prodejnách na Moravě, Vysočině a ve východních Čechách. Vzhledem k datu trvanlivosti již není v prodeji.

"Pokud zákazníci výrobek doma uchovávají i nadále v mraženém stavu, mohou jej v kterékoli prodejně vrátit i bez příslušné účtenky," dodává mluvčí.

autor: Ekonomika

Související

reklama
reklama
reklama
reklama
Komerční sdělení
reklama

Sponzorované odkazy

reklama