Foto: McDonald´s je v Česku už čtvrt století. Podívejte se, jak šel čas se "zázrakem chutí a vůní"

Klikněte pro vstup do fotogalerie.
Slavnostního otevření se účastnila tehdejší americká velvyslankyně Shirley Temple-Blacková (vpravo). Vlevo od ní stojí Karel Suk, bývalý ředitel hotelu Vladimír v Ústí nad Labem, který se stal prvním vedoucím provozovny.
První den přišlo hamburgery a hranolky ochutnat 11 000 návštěvníků. Big Mac stál 48 korun - za tehdejší průměrnou mzdu 4 644 Kč si jich člověk mohl koupit necelých sto.
V počáteční nabídce bylo pět typů burgerů (Hamburger, Double Hamburger, Cheeseburger, Double Cheeseburger, Big Mac), hranolky, zmrzlina s výběrem tří polev a mléčné šejky se třemi příchutěmi.
"Dodnes oblíbenou jablečnou taštičku jsme též měli od začátku. V původní nabídce nápojů pak byla Coca-Cola, Fanta, Sprite a překapávaná káva z konvičky," říká Zuzana Svobodová, současná ředitelka komunikace McDonald's pro Českou a Slovenskou republiku.
Foto: McDonald’s
Iva Špačková Iva Špačková
13. 3. 2017 7:31
V březnu 1992 otevřel řetězec McDonald´s první pobočku v Česku. Podívejte se, jaké emoce přinášel a jak se podoba těchto fastfoodů postupně měnila.
 

Právě se děje

Další zprávy