Foto: Tady dobarvují klobásu krví. Podívejte se, jak vám chystá maso řezník z prvního hypermarketu

Kliknutím se dostanete do galerie.
Řezník Pavel Holeček byl u toho, když se před dvaceti lety otevíral první hypermarket v Česku – brněnský Globus.
"Všichni se jeli podívat, co jsme. Zacpali jsme sjezd od Brna a dva dny jsme jeli skoro bez přestávky," vzpomíná na začátky řetězce, v němž pracuje dodnes. Otevření provázely zmatky. Velká část dodavatelů neznala čárové kódy, takže byl problém zařadit jejich zboží do nabídky.
"Nezapomenu na babičku, která si u nás koupila tři řízky a na pokladně dostala účtenku na 35 tisíc. A místo toho, aby nám maso hodila na hlavu a od plic nám řekla, co si o nás myslí, tak jen podotkla, že tolik peněz nemá a zda to nemáme příliš drahé," usmívá se při vzpomínkách Holeček. (Fotografie z otevření 4. 11. 1996.)
Vlastní řeznictví má každý hypermarket Globusu – těch je nyní v Česku patnáct. Řezníci jsou tam skutečně nefalšovaní, tedy z masa a kostí, jak hlásá nápis na dveřích. V Praze-Čakovicích, kam jsme se zašli podívat, je řezníků 14. Spolu s lidmi prodávajícími u pultu jich je v řeznictví zaměstnáno zhruba padesát.
Foto: Jakub Plíhal
Iva Špačková Jakub Plíhal Iva Špačková, Jakub Plíhal
3. 11. 2016 6:41
Pavel Holeček má maso v Globusu na starosti od vstupu na trh, tedy už 20 let. Právě tento řetězec nabízí v každém hypermarketu skutečně vlastní řeznictví.
 

Právě se děje

Další zprávy