Mražené jídlo je tu už 90 let. Proč je koláč v mrazáku nesmysl a u másla hlídáme čas?

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
7. 3. 2020 14:00
Zajít do obchodu a koupit si mraženou zeleninu, rybí filé nebo polotovar je dnes naprosto samozřejmé. Ve 30. letech minulého století to ale byla naprostá novinka. Zmrazené potraviny si poprvé mohli 6. března 1930 koupit obyvatelé Springfieldu v americkém státě Massachusetts. Podívejte se, kdo s touto zcela průlomovou novinkou ve stravování přišel jako první.
Foto: Facebook/Birds Eye Vegetables

Jedna z nejprodávnějších amerických značek

Birdseye zemřel 7. října 1956 na infarkt ve věku 69 let. Jeho jméno - tedy v podobě Birds Eye - nese jedna z nejprodávanějších amerických značek mražených potravin. V současnosti je její mateřskou společností Pinnacle Foods (USA), v Austrálii ji ovšem vlastní firma Simplot Australia a Nomad Foods pak v Evropě. Na starém kontinentě je oblíbená především ve Velké Británii a v Irsku.

 

Právě se děje

Další zprávy