Žluté autobusy se přejmenují na RegioJet. Název Student Agency je v cizině nepraktický

ČTK ČTK
6. 11. 2015 11:35
Autobusy podnikatele Radima Jančury změní název, od jara se místo Student Agency mají jmenovat RegioJet. České linky budou mít koncovku .cz a mezinárodní .com. Na Slovensku už žluté autobusy pod označením RegioJet jezdí.
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Žluté autobusy Student Agency změní název, od jara by se na nich mohlo objevit logo RegioJet. Autobusy tak budou jezdit pod stejnou značkou, s níž jejich majitel Radim Jančura rozjel podnikání v železničním byznysu. Informuje o tom web Lidovky.cz.

"Příběh mojí firmy Student Agency, který je známý v Česku, lidé za hranicemi neznají. Je to nepraktický název pro dopravní firmu. Proto připravujeme změnu, aby vznikla jedna dopravní značka RegioJet," vysvětluje Jančura.

Ve firmě nyní připravují grafický návrh loga. Na autobusech by se pak mohlo objevit v průběhu jara, konkrétní datum vedení firmy nestanovilo, změna bude postupná.

První autobusy označené jako RegioJet už jezdí necelý rok na slovenské vnitrostátní lince z Banské Bystrice do Bratislavy. Následovat budou české a mezinárodní linky. Autobusy jezdící na Slovensku budou mít podle současného plánu logo RegioJet.sk. České linky budou mít koncovku .cz a mezinárodní .com.

Student Agency je největším českým dopravcem na dálkových autobusových linkách, postupně se snaží expandovat na Slovensku a také hledá příležitosti v Německu. K dispozici má zhruba 180 autobusů. Vedle autobusové a železniční dopravy provozuje Student Agency pod značkou Tick Tack Taxi pražskou taxislužbu, dlouhodobě se věnuje prodeji letenek a pracovních pobytů pro studenty.

 

Právě se děje

Další zprávy