Žluté autobusy od září vyjedou do českých měst častěji

ČTK ČTK
9. 8. 2013 12:39
Vlakové spoje Regiojetu zůstávají stejné až do 7. prosince.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Brno -  Autobusový dopravce Student Agency, který je největším tuzemským provozovatelem dálkových linek, od 1. září zvýší počet spojů na některých trasách. Jde například o linky z Prahy do Českého Krumlova a Karlových Varů. Byly posíleny na letní sezonu a vzhledem k velkému zájmu je dopravce nebude rušit, informoval v tiskové zprávě mluvčí Pavel Halla.

Naopak vlakové spoje RegioJetu zůstávají stejné až do 7. prosince, kdy se mění jízdní řády v celé republice.

Autobusy z Krumlova budou jezdit až do 28. října, poté budou vybrané spoje začínat či končit v Českých Budějovicích. Do Karlových Varů jezdily přes léto čtyři nové spoje, dva z nich zůstanou v jízdním řádu celoročně a dva do 28. října.

Na lince z Prahy do Mostu a Chomutova budou autobusy nově zastavovat v Lounech. Dále společnost posiluje linku do Liberce, kde začnou jezdit nově dva spoje stejně jako z Brna do Ostravy. Na nejvytíženější lince z Brna do Prahy se situace nemění.

Student Agency disponuje 144 autobusy, z nichž již téměř polovina je konceptu Fun&Relax, které poskytují rozšířené servisní služby pro cestující.

Společnost loni přepravila na vnitrostátních a mezinárodních linkách pět milionů cestujících, což bylo o devět procent více než v roce 2011. Přes 80 procent lidí cestuje na vnitrostátních spojích. Letos se opět očekává růst vzhledem k otevření nových linek.

 

Právě se děje

Další zprávy