Zkrachovala cestovní kancelář z Brna, v zahraničí má 86 lidí

ČTK ČTK
Aktualizováno 8. 7. 2014 13:59
CK monmare travel působila na trhu teprve od letošního února.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Thinkstock

Praha - Druhá cestovní kancelář letos ukončila svou činnost a vyhlásila úpadek. Brněnská CK monmare travel má v zahraničí 86 turistů, kteří podle vyjádření CK pobyty dokončí v řádném termínu. Informovala o tom Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

CK monmare travel patřila mezi menší cestovní kanceláře a působila na trhu od letošního února. "Vzhledem k nízkým prodejům a cenám na trhu jsme nebyli schopni dále situaci udržet a musíme ukončit činnost," uvedla cestovní kancelář. Internetové stránky společnosti nadále fungují.

Cestovní kancelář podle asociace spolupracuje s pojišťovnou Generali. Klienti, kteří měli odletět ve středu do Turecka, už neodcestují. Cestovní kancelář je bude postupně kontaktovat a informovat o postupu uplatnění nároku u pojišťovny.

Nyní má monmare travel v zahraničí 86 turistů, z toho 21 v Turecku a 65 v Bulharsku. Ti mají své pobyty i zpáteční letenky uhrazené, pobyty dokončí v řádném termínu a repatriace prý nebude nutná.

Výplata z pojišťovny do 14 dnů

"Podle odhadů je pojistný limit cestovní kanceláře cca 6 300 000 Kč a cestovní kancelář je přesvědčena, že pokryje veškeré oprávněné nároky klientů," uvedla tajemnice AČCKA Kateřina Petříčková.

Cestovní kancelář je s Generali v kontaktu. Poškození klienti se mohou již nyní obracet na asistenční službu Europ Assistance. Podrobné pokyny najdou na webových stránkách generali.cz.

"Klienti monmare travel, kteří měli u Generali uzavřené individuální připojištění rizika neuskutečnění zájezdu, mohou očekávat výplatu pojistného plnění do 14 dnů. V opačném případě je lhůta až šest měsíců," uvedl mluvčí pojišťovny Jiří Cívka.

První cestovní kancelář, která v Česku letos ukončila svou činnost, byla v květnu CK Conti. Kvůli finančním problémům na sebe podala návrh na insolvenci.

 

Právě se děje

Další zprávy