Železného Barrandov útočí. Nasadí Babinec i Kašpárku vař

ČTK ČTK
Aktualizováno 18. 2. 2014 13:50
Televize Barrandov v březnu zahájí bitvu o hlavní vysílací čas.
Vladimír Železný
Vladimír Železný | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Televize Barrandov v březnu zahájí bitvu o hlavní vysílací čas. K významným změnám patří prodloužení zpravodajské relace Naše zprávy, na které bude denně navazovat nová řada tureckého seriálu Velkolepé století.

Nejúspěšnější pořad Sejdeme se na Cibulce se objeví v hlavním pondělním čase. Naopak se na několik měsíců odmlčí seriál Ona a On, u něhož televize chystá změnu formátu. S jarními novinkami dnes novináře seznámili zástupci televize.

Televize Barrandov, kterou vede generální ředitel Vladimír Železný, chce v nejbližších měsících stabilizovat divácký podíl na pěti procentech. "Snažíme se přesvědčit vlastníka, že televize je veliký tanker a otočit jej bude trvat déle," řekl Železný.

U hlavního vysílacího času je podle něj důležité mimo jiné to, jaký nástup zajistí večerní zprávy. "Pokusíme se zpravodajství uvolnit a rozpohybovat," poznamenal. Již dříve představil nové moderátorské dvojice, jež se na obrazovce budou střídat. Budou to Tereza Jemelíková a Petr Převrátil, Žaneta Muchová s Reném Hniličkou a Kristýna Fantová s Mirkem Vaňurou.

Dostříháno

Sledovanosti TV Barrandov mají pomoci nové pořady jako talkshow pro ženy Babinec. Diskusní pořad s moderátorskými dvojicemi Heidi Janků-Denisa Jeřábková a Olga Šípková-Eva Skalická nabídne rady a rozhovory s osobnostmi.

Proměnou projde pořad o vaření, který se nově jmenuje Kašpárku vař a vedle kuchaře Radka Kašpárka se v něm objeví nová spoluhráčka Lucie Šprinclová.

Naopak končí pořad Ostříháno, který podle Železného měl dobrou myšlenku, ale v konečném vyznění byl spíše soutěží kadeřníků.

Nejvíce diskutovanou změnou je podle Železného zařazení tureckého seriálu Velkolepé století do hlavního vysílacího času v 19:15, kde se utká například se seriály Novy a zpravodajstvím České televize. Železný uvedl, že na trhu je víc než čtyřicítka česky mluvících stanic, a divák tedy má právo volby. Zopakoval, že v budoucnu by se Naše zprávy, nyní začínající v 18:30, mohly posunout na pozdější čas a utkat se se zavedeným zpravodajstvím větších televizí.

Nová tvář Intim Night

Barrandov se na nějaký čas rozloučí se seriálem Ona a On, který po nedohodě s kanadským majitelem licence bude poté televize vysílat částečně proměněný. "V žádném případě ho nerušíme. Vypršela licence a my jsme ji neprodloužili," uvedl Železný.

Jarní novinkou bude zařazení hollywoodského seriálu o životech a práci hasičů Chicago Fire na středečních 21:20. Po něm bude navazovat publicistický pořad 112.

Vůbec nejsledovanější dosavadní pořad televize Barrandov Sejdeme se na Cibulce získá nový vysílací čas v pondělí od 21:20. Pořad s moderátorem Alešem Cibulkou, který dosahuje diváckého podílu nad 12 procenty, bude reprízovaný v pátek.

Proměny se dočká i pořad Intim Night s novou moderátorkou Štěpánkou Decastelo, který bude na programu v pátek po 22. hodině.

Televize Barrandov, která loni definitivně přešla do vlastnictví společnosti Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa, se snaží získat lepší pozici na televizním trhu. Železný, někdejší šéf Novy, jenž je v čele Barrandova od loňského listopadu, postupně oznamuje změny, které mají pomoci dosáhnout cíle pro letošní rok - desetiprocentní divácký podíl. Logo televize by se částečně mělo proměnit na konci tohoto týdne.

 

Právě se děje

Další zprávy