Zaměstnanci Poldi dostali listopadové výplaty, podnik v insolvenci nabírá nové lidi

ČTK ČTK
13. 2. 2017 15:16
Kladenská huť Poldi konečně vyplatila svým zaměstnancům listopadové mzdy. Ty prosincové by pak měli dostat během příštího týdne. Podnik vedle toho nabírá nové lidi. Jednotlivé provozy postupně nabíhají, ocelárna by naplno měla fungovat od začátku března.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Kladno - Zaměstnanci kladenské huti Poldi dostali v pátek dlužné listopadové výplaty. Prosincové mzdy mají lidem přijít za týden, kdy už by mělo začít i vyplácení lednových. Vedle dokončující výroby postupně nabíhají další provozy. Lidé zatím masově neodcházejí, řekl v pondělí personální ředitel Poldi Antonín Čimera.

Aktuálně jsou v práci desítky zaměstnanců, celkem jich v Poldi pracuje asi 200. "Od pátku jede tepelné zpracování, v pondělí nastoupili údržbáři, aby připravili výrobu," uvedl Čimera.

Vedení podniku nadále počítá s nabíráním dalších lidí, zájemci jsou. Lidé, kteří byli přijati v lednu a únoru, mají teď podle personálního ředitele nastoupit v březnu, kdy se počítá i s rozjezdem ocelárny. Ocelárna začala v ostrém provozu fungovat zhruba po roce na začátku ledna, ale kvůli finančním potížím byl provoz ještě během ledna opět zastaven. Společnost čerpá peníze z úvěru a pokračuje v reorganizaci.

Poldi se už před třemi lety potýkala s problémy, především s opožděnými výplatami. Následovalo vyhlášení stávkové pohotovosti odboráři, plánovanou stávku jich ale většina nepodpořila. Poté v rámci insolvenčního řízení soud povolil reorganizaci, o kterou zažádal nový investor, kterého zastupuje italský jednatel Adriano Zambon. Podle obchodního rejstříku patří společnost skupině Rucarto Limited zapsané na Kypru.

 

Právě se děje

Další zprávy