Zájem Čechů o OH je nečekaný, do Pekingu chtějí tisíce

Hana Vorlíčková
21. 6. 2007 9:30
Lidé v Česku si už objednali přes devět tisíc vstupenek
Lístky na olympiádu jsou zatím přísně střeženy. Mezi lidi se dostanou později
Lístky na olympiádu jsou zatím přísně střeženy. Mezi lidi se dostanou později | Foto: Reuters

Praha - Češi si již objednali přes devět tisíc kusů vstupenek na Letní Olympijské hry v Číně. Aktuálně.cz to potvrdil Tomáš Brejcha, marketingový ředitel Čedoku.

Největší cestovní kancelář v zemi je přitom pro Česko jediným oficiálním prodejcem vstupenek. Lístky si však lze objednat i v CK Slan tour. Ta má s Čedokem ohledně vstupenek na olympiádu v roce 2008 uzavřenou subdodavatelskou smlouvu.

Vstupenky na příděl

"V prvním kole jsme objednali vstupenky v celkové hodnotě 13,5 milionu korun. Zda ale budou mít všichni zájemci štěstí, se dozví až na přelomu června a července. To by měly být vstupenky i přiděleny," uvádí Brejcha.

Největší zájem je o lístky na zahajovací a závěrečný slavnostní ceremoniál. Na druhém místě jsou nejžádanější míčové hry, zejména basketbal a volejbal. Lidé mají velký zájem i o sportovní gymnastiku, atletiku či tenis.

Ceny vstupenek začínají na sto korunách. Nejlevnější jsou na kvalifikační utkání. Naopak nejdražší lístek je na zahajovací ceremoniál. Stojí 16 300 korun.

"Letenky v tuto chvíli ještě nejsou v prodeji, letecké společnosti připravuji obchodní politiku prodeje letenek do Číny v době olympiády. V těchto týdnech také probíhají jednaní s hotely o smluvní kapacitě ubytovaní. Ceny za ubytování se přirozeně vyšplhají výrazně nad běžný průměr. Cenu za pokoj ve čtyřhvězdičkovém hotelu lze očekávat přibližně od 500 USD výše," uvádí se na webu Českého olympijského výboru.

 

Právě se děje

Další zprávy