Začarované dálnice. Podívejte se, kde už se mělo dávno stavět, ale stále se to nedaří

on Jan Prokeš on, Jan Prokeš
Aktualizováno 29. 1. 2019 14:31
Podívejte se na výčet nových či modernizovaných úseků dálnic, kde se z různých důvodů nedaří stavbu zahájit a neustále se odkládají.

Ministerstvo dopravy předložilo vládě účet se seznamem dopravních staveb, u kterých se počítalo se zahájením v letech 2016 až 2018. "Kopnout do země" se však podařilo jen u některých. On-line deník Aktuálně.cz má zmíněnou zprávu k dispozici.

Podívejte se na výčet nových či modernizovaných úseků dálnic, kde se z různých důvodů nedaří stavbu zahájit.

Foto: ŘSD

D1 0136 Říkovice-Přerov

Cena: 9 011 285 000 korun

Stav projektu: Probíhá majetkoprávní vypořádání - vyvlastňovací procesy, podána žádost o změnu ÚR, připravuje se žádost o stavební povolení na MD na celou hlavní trasu dle z. č. 416/2009 Sb. (oficiálně bude podána po změně ÚR - předpoklad v 03/2019); vydána pravomocná výjimka z chráněných živočichů dle z. č. 114/1992 Sb. - zamítnuto odvolání OS Děti Země - podána soudní žaloba - přiznán odkladný účinek - soud žalobu OS Děti země zamítnul, OS Děti země namítají podjatost SÚ v Přerově - stavební úřad v Přerově nemůže vydat změnu ÚR - z důvodu podjatosti bude vydávat změnu ÚR Město Olomouc. Nutné doplnit všechna nová stanoviska, které vydával MěÚ v Přerově z důvodu podjatosti; zpracována PDPS, probíhá archeologický výzkum; probíhá hodnocení 1. kola výběrového řízení na zhotovitele stavby (předpoklad zahájení 2. kola v roce 2019), rizikem přípravy stavby je velká pravděpodobnost odvolávání občanských sdružení do všech řízení včetně výjimek.

Vykoupených pozemků: cca 81 %

Nyní předpokládaný rok začátku stavby: 2020

Riziko, že se ani v daném roce nepodaří stavbu zahájit
(1 - malé, 5 - nejvyšší)
: 3

 

Právě se děje

Další zprávy