Benzina spouští mobilní platby. Nově půjde zaplatit pomocí telefonu a QR kódu

on on
29. 10. 2018 16:33
Pomocí aplikace na chytrém telefonu lze nově platit za natankování pohonných hmot na čerpačkách Benzina. Řidiči stačí jen naskenovat kód ze stojanu.
Placení telefonem
Placení telefonem | Foto: Unipetrol

Praha - Za natankované palivo u benzinových stanic Benzina lze nově zaplatit pomocí mobilního telefonu. Pokud si do svého smartphonu uživatel stáhne příslušnou aplikaci od Benziny, po natankování naskenuje QR kód ze stojanu a pomocí aplikace zaplatí, aniž by musel jít k pokladně.

"Trendem dnešní doby je přesun od plateb hotovostí či platební kartou k platbám přes mobilní telefon, proto řidičům nabízíme jednoduchou a bezpečnou mobilní aplikaci. 'Benzina platby' je unikátní řešení, které řidičům uspoří čas strávený na čerpací stanici," uvedl Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina patřící pod Unipetrol.

Aplikace funguje pro Android a iOS. Kromě benzinu a nafty tak lze zaplatit i kapalinu AdBlue a CNG.

Není to jediná inovace, kterou firmy na českém trhu pohonných hmot zavádějí. V létě se na první české čerpací stanici objevil i drive-in bankomat. Řidiči pouze zastaví a z okénka svého vozu mohou nejen vybírat, ale i vkládat hotovost nebo uskutečnit další základní bankovní operace.

Již dříve také začaly firmy spolupracovat s maloobchodními řetězci a zavádí na některých čerpačkách prodej potravin pod značkou supermarketů.

 

Právě se děje

Další zprávy