Za nezákonné kvízomaty uložil finanční úřad další vysoké pokuty

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
4. 11. 2015 12:27
Pokutu deset milionů korun dostaly dvě společnosti za provozování automatů kombinující sázkovou hru se znalostními otázkami. Jeden z provozovatelů byl přitom již dříve ze stejného důvodu pokutován. Pracovníci finančního úřadu dosud odhalili 1400 kvízomatů, které byly nelegálně ve 400 provozovnách.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Radek Nohl

Praha - Specializovaný finanční úřad udělil dvě desetimilionové pokuty za nezákonné provozování takzvaných kvízomatů, které kombinují sázkovou hru se znalostními otázkami. Dostaly je dvě společnosti, přičemž jedna z nich byla ze stejného důvodu už dřív pokutována. Sdělila to dnes mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Petlachová. Upřesnit, o které firmy se konkrétně jedná, podle ní nelze. "Tato informace podléhá zákonné povinnosti mlčenlivosti dle daňového řádu," upřesnila pro Aktuálně.cz.

Pracovníci finančního úřadu dosud odhalili 1400 kvízomatů, které byly nelegálně ve 400 provozovnách. "Nejvíce se nepovolený hazard koncentruje v Brně, v Jihočeském a Moravskoslezském kraji," uvedla mluvčí.

Podle ní finanční správa předala všechny případy policii a sama vede s provozovateli kvízomatů správní řízení. Za porušení zákona o loteriích jim hrozí pokuta až deset milionů korun a uložení povinnosti odvést veškerý výnos z provozu nepovolených hracích přístrojů do státního rozpočtu. Kvůli kvízomatům, které jsou provozovány nelegálně, stát přichází na daních podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) o desítky milionů korun.

Úřad dosud udělil za nepovolené kvízomaty podle mluvčí čtyři pokuty třem firmám v celkové výši 31 milionů korun. První sankci 9,75 milionu korun udělil loni společnosti, která byla pokutována za stejné provinění i nyní.

 

Právě se děje

Další zprávy