Z Prahy do Kyjeva opět vlakem. Dráhy obnoví přímé spojení

ČTK ČTK
30. 11. 2015 11:10
Od poloviny prosince začne znovu jezdit přímý vlak mezi Prahou a Kyjevem. Trasa povede přes slovenské Humenné a ukrajinský Lvov. Přímé spojení bylo naposledy zajištěno v roce 2011, tehdy přes polský Krakov.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Praha - Mezi Prahou a Kyjevem bude od prosincové změny jízdního řádu obnoveno přímé vlakové spojení. Trasa povede přes slovenské Humenné a ukrajinský Lvov. Informoval o tom mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Na obnově spojení se na Mezinárodní konferenci jízdních řádů z podnětu ukrajinských železničářů dohodli zástupci českých, slovenských a ukrajinských drah již v létě. Přímé spojení bylo naposledy zajištěno v roce 2011, tehdy přes polský Krakov.

Mezi Prahou a Kyjevem bude jezdit lůžkový vůz Ukrajinských železnic. K dispozici jsou jedno-, dvou- nebo třílůžkové oddíly se sklopným stolkem a umyvadlem. Vůz bude v Praze připojen do soupravy vlaku EuroNight Bohemia Praha - Humenné a bude odjíždět každý den ve 23:09. Dále jeho dopravu zajistí slovenské a ukrajinské dráhy. Zpět z Kyjeva bude odjíždět přímý lůžkový vůz ve 21:11 východoevropského času.

Po současné obnovené trase jezdil do začátku 90. let expres Dukla, který zajišťoval dopravu mezi Prahou, Košicemi, Kyjevem a pokračoval dále do Moskvy.

 

Právě se děje

Další zprávy