Z nádraží vás odvezeme zadarmo domů, láká Leo Express cestující s dražšími jízdenkami

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
Aktualizováno 16. 5. 2016 14:49
Provozovatel "černých vlaků" vyzkouší v Praze a Ostravě novou službu pro lidi, kteří si připlatí za jízdenky - z nádraží je pak autem odveze až domů. Současně Leo Express zavede nový pár večerních spojů mezi Prahou a Ostravou. Nabídka odvozu bude zatím omezena právě jen na tyto dva spoje.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Soukromý dopravce Leo Express plánuje od června vozit cestující z byznys a premium třídy zdarma z vlakového nádraží domů. Služba by měla zkušebně fungovat v Praze a v Ostravě. Uvedla to mluvčí Petra Valentová.

Pro odvoz cestujících chce Leo Express využít taxi. Konkrétní společnosti, které by měly službu zajišťovat, firma dosud vybírá. Konkurence podobnou službu nenabízí.

Služba má být podle Valentové ve zkušebním provozu omezena na dvojici večerních spojů mezi Prahou a Ostravou, kterou společnost plánuje od začátku června zavést. Spoj z Ostravy bude vyjíždět denně v 19:55 s dojezdem do Prahy o půl dvanácté a je to poslední přímý spoj v tomto směru. Spoj z Prahy bude vyrážet denně ve 20:52 s dojezdem do Ostravy o půl jedné v noci.

Objednávka odvozu bude probíhat přímo na palubě, auto pak na cestující bude čekat na nádraží. "Pokud bude o službu zájem, plánuje její rozšíření s další změnou jízdního řádu v prosinci 2016," říká mluvčí.

Byznys třída v Leo Expressu je obvykle zhruba dvakrát dražší než standardní jízdenky, premium třída třikrát dražší.

Zavedení večerního spoje z Ostravy do Prahy přichází jen několik měsíců poté, co Leo Express podobný spoj zrušil.

Trať mezi Prahou a Ostravou byla prvním dálkovým železničním spojením, které se na české železnici otevřelo konkurenci. Mezi oběma městy si vzájemně konkurují tři železniční společnosti, České dráhy, RegioJet a Leo Express.

Soukromý Leo Express loni snížil ztrátu na 67 milionů korun z 135 milionů v roce 2014. Tržby společnosti, která provozuje kromě železničního spojení mezi Prahou a Košicemi několik autobusových linek, vzrostly o 80 milionů korun na zhruba 260 milionů korun. Majitelem firmy a předsedou představenstva je podnikatel Leoš Novotný.

 

Právě se děje

Další zprávy