Z Expobank se stane Max banka. Chce být jen on-line a pro drobné klienty

ČTK ČTK
3. 10. 2022 10:45
Expobank CZ, kterou koncem září koupila Banka Creditas, se 4. října přejmenuje na Max banku. Novinářům to v pondělí řekl předseda Creditasu Vladimír Hořejší. Max banka bude podle něj čistě on-line bankou pro drobnou klientelu. Firemní klientela Expobank CZ se v budoucnu přesune do Banky Creditas.
Foto: Shutterstock

Takzvaný rebranding Expobank CZ je formálním zakončením jejího prodeje, uvedl. Max banka nabídne klientům vedle stávajících produktů nově i spořicí účet s úrokem 6,01 procenta ročně bez omezení výše vkladu a dalších podmínek.

Komunikace Max banky s klienty bude založena především na digitálních technologiích. Max banka disponuje jednou pobočkou v Praze, její klienti však budou moci postupně využívat u některých služeb i pobočky Banky Creditas .

"Chceme maximálně využít pokročilých technologií a udělat z Max banky moderní on-line banku pro retailové klienty, kteří v ní najdou běžné účty, spořicí produkty i jednoduché on-line hypotéky a spotřebitelské úvěry, které dosud byly v nabídce jen ve formě refinancování. Korporátním klientům nabídneme plný servis v rámci Banky Creditas," upozornil Hořejší.

Jak doplnil, počet klientů Banky Creditas činí 170.000 a celkový kapitál šest miliard Kč, počet klientů Expobank CZ je 16.000 a kapitál dvě miliardy korun. "Je tu tedy velký potenciál růstu," podotkl. Max banka bude podle něj samostatným subjektem v rámci skupiny Creditas a dcerou Banky Creditas. "Z dlouhodobého hlediska bychom rádi obě banky spojily," poznamenal.

Spořicí účet je určený novým i současným klientům. Sazba se vztahuje na celý zůstatek a spořicí účet si můžou klienti založit on-line ve svém internetovém bankovnictví, doplnil předseda představenstva Max banky Jan Winkler. Max banka zvyšuje od stejného data také úrok na nově založeném korunovém ročním termínovaném vkladu, a to na 6,11 procenta.

Expobank CZ, která byla napojená na Rusko, je menší bankou s bilanční sumou 12 miliard korun. Zaměřovala se dosud na domácí a zahraniční korporátní klientelu, privátní bankovnictví a na finanční služby pro občany. Na českém trhu působí od roku 1991. K síti bankovních domů s názvem Expobank se připojila po akvizici od německé LBBW v roce 2014.

Creditas patří mezi středně velké banky a její bilanční suma je aktuálně téměř 100 miliard korun. Banka vznikla v roce 1996 jako 1. Třebíčská záložna. Do konce roku 2016 byla největší tuzemskou záložnou a od 1. ledna 2017 se stala bankou. Je součástí investiční skupiny Creditas.

 

Právě se děje

Další zprávy