Z Česka do Moskvy za 200 korun. Začíná létat první nízkonákladová linka z Karlových Varů

ČTK ČTK
2. 1. 2018 12:38
Karlovarské letiště tím poprvé v historii získá prvního nízkonákladového dopravce. Společnost Pobeda chce létat do Moskvy dvakrát týdně.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Karlovy Vary - Mezi Karlovými Vary a moskevským letištěm Vnukovo začne létat nová nízkonákladová linka letecké společnosti Pobeda. Létat začne od 17. února, vždy dvakrát týdně. Prodej letenek byl zahájen na konci prosince, uvedla Veronika Severová z krajského úřadu Karlovarského kraje.

"Karlovarské letiště tím poprvé v historii získá prvního nízkonákladového dopravce. Věřím, že provoz nové linky bude úspěšný a rychle si získá svou klientelu, zejména tu, která dnes využívá levnějších letů do Prahy s následným pozemním transferem do Karlových Varů," uvedl ředitel letiště Václav Černý.

Letenku bude možné nejlevněji pořídit za 499 rublů včetně všech letištních poplatků, v přepočtu tedy necelých 200 korun. Za tuto cenu bude do konce zimního letového řádu roku 2018 nabízeno nejméně 100 letenek. Karlovy Vary jsou první destinací Pobedy v Česku, síť leteckých linek tohoto dopravce čítá celkem 16 měst.

Nízkonákladová letecká společnost Pobeda vznikla v roce 2014. Je členem skupiny Aeroflot a provozuje pouze nová moderní letadla typu Boeing 737-800. Díky cenové politice se stala nejžádanějším leteckým dopravcem na ruském trhu. "Průměrná obsazenost letů je 95 procent, na většině letů dosahuje dokonce až 100 procent," doplnila Severová.

Z karlovarského letiště funguje dlouhodobě pravidelná linka na moskevské letiště Šeremetěvo, podle letového plánu bude v letošním roce i nadále pokračovat. Úspěch naopak neměla loni zřízená linka do německého Düsseldorfu, která kvůli minimální obsazenosti skončila po třech měsících fungování.

V letní sezoně loňského roku se z karlovarského letiště létalo také do Taškentu a Tel Avivu. Podle hejtmančina náměstka Martina Hurajčíka (ANO) se kraj i letiště snaží být i nadále aktivní ve vyhledávání nových příležitostí.

 

Právě se děje

Další zprávy