Wizz Air zruší spoje z Prahy do Londýna. Ryanair nabídl jeho klientům speciální slevy

ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
Aktualizováno 15. 2. 2020 11:19
Letecký dopravce Wizz Air přestane od 1. června létat z Prahy na londýnské letiště Luton. Linka fungovala více než deset let. Zrušení spojů maďarského dopravce potvrdilo i pražské letiště. Z Prahy do Londýna nyní létá osm linek na všech šest tamních letišť.
Letadlo společnosti Wizz Air
Letadlo společnosti Wizz Air | Foto: Wizz Air

Wizz Air poslední let podle rezervačního systému naplánoval na 31. května. Jde o nejstarší linku, kterou Wizz Air v Praze provozuje. Na londýnské letiště Luton létá od roku 2009. Maďarské aerolinie z českého hlavního města létají ještě do Bari, Kutaisi, Kišiněva a od července budou vypravovat spoje také do Bukurešti.

Wizz Air podle serveru Zdopravy.cz, který o konci letů do Londýna informoval, přestal prodávat rezervace na lety od června už v minulých týdnech. "Wizz Air vždy sleduje vytíženost svých tras, aby mohl na svých nejpopulárnějších linkách nabídnout nejnižší možné ceny," řekla k tomu serveru minulý týden mluvčí Wizz Air Paulina Gosková. Zrušení ještě tehdy nepotvrdila.

Londýn patří dlouhodobě k nejvyhledávanějším destinacím cestujících z pražského letiště. Loni tam cestovalo 1,35 milionu pasažérů. Vedle Wizz Airu tam celoročně létají EasyJet, British Airways a Ryanair.

Právě poslední zmiňovaná nízkonákladová společnost z Irska Ryanair nabídla cestujícím postiženým rušením některých linek Wizz Airu záchranný tarif. Vedle pěti linek z ukrajinské Oděsy se nabídka týká právě také zrušených linek z Londýna (Lutonu) do Prahy a také Osla. Informoval o tom server Airways.cz.

Ryanair poskytl možnost letět místo do Lutonu na londýnské letiště Stansted. Ceny začínají na 21,99 libry (asi 655 korun) za jednosměrnou letenku.

 

Právě se děje

Další zprávy