Z prodavače plechovek legendárním investorem. "Věštec z Omahy" Buffett slaví 90 let

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
30. 8. 2020 12:14
Jako malý se živil prodejem plechovek s Coca-Colou, dnes ve světovém výrobci nealkoholických nápojů drží podíl. Jeden z nejbohatších lidí na světě má recept na úspěch zdánlivě prostý - investovat do podhodnocených firem s dobrým vedením. Warren Buffett, úspěšný americký investor, slaví tuto neděli devadesátiny.
Warren Buffett objímá svou spolupracovnici a americkou supermodelku Kathy Irelandovou před jednou ze schůzí společnosti Berkshire Hathaway.
Warren Buffett objímá svou spolupracovnici a americkou supermodelku Kathy Irelandovou před jednou ze schůzí společnosti Berkshire Hathaway. | Foto: Reuters

Podnikatel a filantrop patří k nejbohatším lidem planety. Časopis Forbes ho v letošním žebříčku zařadil na čtvrté místo, jeho jmění odhadl na 78,4 miliardy dolarů (v přepočtu asi 1,7 bilionu korun).

Lépe si stojí už jen šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, Buffettův přítel Bill Gates, zakladatel Microsoftu, a francouzský podnikatel Bernard Arnault, který působí v odvětví prodeje luxusního zboží.

Buffett vybudoval úspěšnou investiční společnost Berkshire Hathaway, jejíž tržní hodnota přesahuje 300 miliard dolarů (6,7 bilionu korun) a drží podíly v řadě významných firem.

 

Právě se děje

Další zprávy