Disney končí s ikonickou znělkou 20th Century Fox. Fanfáry a světlomet však zůstávají

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
13. 8. 2020 15:04
Americká zábavní společnost Walt Disney končí se značkou 20th Century Fox, která je jedním z nejznámějších jmen v zábavním průmyslu. Filmovou společnost, která je na trhu 85 let, Disney v lednu přejmenoval na 20th Century Studios a nyní přejmenoval televizní studio 20th Century Fox Television na 20th Television, uvedl server BBC. Slavnou fanfárovou melodii a zobrazení světlometu si ale ponechají.
Foto: Profimedia.cz

Disney loni dokončil dohodu o převzetí většiny mediálních aktivit skupiny Fox mediálního magnáta Ruperta Murdocha za 71,3 miliardy USD (1,6 bilionu Kč).

Disney také přejmenoval další televizní studia. ABC Studios a ABC Signature Studios budou nyní ABC Signature, zatímco z Fox 21 Television Studios se stane Touchstone Television.

Televize 20th Century Fox Television, jejíž kořeny sahají do roku 1949, byla domovem některých nejslavnějších televizních pořadů, včetně původního seriálu Batman a seriálů M*A*S*H a Simpsonovi. Nové logo se začne objevovat u seriálů, které se začnou vysílat letos na podzim. U již odvysílaných titulů zůstane původní logo a název.

Filmové studio 20th Century Fox je známé produkcí některých z největších filmů všech dob, jako je Avatar a Titanic. Značka vznikla v roce 1935, kdy se spojily Twentieth Century Pictures a Fox Films.

Disneyho filmová historie sahá do roku 1937, kdy vznikl film Sněhurka a sedm trpaslíků. Nyní zahrnuje také firmu Lucasfilm, která vlastní práva na filmovou ságu Star Wars, nebo společnost Marvel Studios.

Odstranění slova Fox ze všech studií Disney má smysl, protože by mohlo mást spotřebitele. Součástí skupiny Fox totiž zůstaly značky jako Fox Entertainment, Fox Sports a Fox News, které nemají nic společného s firmou Walt Disney, dodal zpravodajský server CNN.

 

Právě se děje

Další zprávy