Vzhůru na nákupy. V obchodech začíná první vlna velkých povánočních slev

ČTK ČTK
27. 12. 2016 6:20
Velké obchody v ČR dnes po svátcích znovu otvírají a začíná tradiční hlavní povánoční vlna slev. Kvůli novým zákonům je to o den později než v posledních letech. Obchodníci slibují slevy v desítkách procent, zejména na veškeré sezónní zboží. Nejvýhodnější má být nákup rozbaleného zboží, které se vrací jako nevhodný dárek.
Foto: Reuters

Praha – První den běžného provozu po vánočních svátcích slibují prodejci výrazné slevy. Například v řetězci Tesco startují na 50 procentech, prodejny elektroniky Euronics slibují slevy až 80 procent. "Povánoční výprodeje nám slouží k uvolnění skladů před novou sezonou, kdy budeme naskladňovat nové zboží," uvedla mluvčí Lenka Mastešová.

V další síti prodejen elektroniky Datart budou výprodeje trvat do půlky ledna a slevy dosáhnou až 70 procent. "Při jejich výpočtu vycházíme se skutečných cen v předvánočním období. Výprodeje se budou týkat tisíce produktů napříč celým naším sortimentem od mobilních telefonů, příslušenství, malých kuchyňských spotřebičů až po velké spotřebiče a TV," uvedla mluvčí Iva Pavlousková.

Loni byly hitem výprodejů televize, které tvořily polovinu obratu.

 

Právě se děje

Další zprávy