Výrobce nákupních vozíků rozšíří závod na Olomoucku. Do galvanovny dá 300 milionů

ČTK ČTK
20. 6. 2019 16:25
Dalších až 300 milionů korun plánuje investovat ve svém výrobním areálu v Hněvotíně u Olomouce společnost Wanzl do nové galvanovny, díky níž bude moci vlastními silami zajistit rostoucí produkci nákupních vozíků, vybavení prodejen a přepravních kontejnerů. V nové provozu vzniknou desítky pracovních míst. Uvedl to ve čtvrtek ředitel společnosti Wanzl Roman Adami.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: www.sxc.hu

Chystanou investici Adami zdůvodnil tím, že kapacita zinkovny už nestačí pokrýt rostoucí produkci továrny v Hněvotíně. Část svých výrobků proto společnost Wanzl musí rozvážet do okolních galvanoven a následně je vozí zpět do Hněvotína na konečnou montáž a předání zákazníkům. "Nová zinkovna je řešením pro nás, naše zaměstnance, životní prostředí a také pro přilehlé velmi přetížené komunikace, které trpí zvýšenou kamionovou přepravou," uvedl Adami.

Náklady na vybudování nové galvanovny Adami odhadl až na 300 milionů korun. Provoz chce firma vybavit nejlepší technologií zinkování, která je nyní dostupná na trhu.

Díky nové lince firma Wanzl v Hněvotíně zdvojnásobí pokovovanou plochu výrobků z nynějších 1,2 milionu metrů čtverečních za rok na 2,4 milionu metrů čtverečních. Nový provoz má být postaven v sousedství galvanické linky z roku 2004.

Společnost Wanzl předloni v Hněvotíně dokončila za 200 milionů korun rozšíření výrobního závodu. Díky tomu přibylo zaměstnanců. Před zprovozněním nového závodu Wanzl v Hněvotíně zaměstnával 350 lidí, po jeho otevření 435 a loni již 476.

Nová výrobní hala má plochu 6500 metrů čtverečních. V následujících letech bude v Hněvotíně soustředěna veškerá evropská výroba drátěných roštů určených pro výrobu nákupních vozíků koncernu Wanzl.

Tržby hněvotínské továrny Wanzl loni i díky zprovoznění nové části závodu poprvé překročily miliardovou hranici. Zatímco v roce 2017 činily 981 milionů, loni se zvýšily skoro o třetinu na 1,261 miliardy.

Česká pobočka německého koncernu Wanzl byla založena v roce 1991 v Olomouci. Wanzl v Hněvotíně vyrábí přepravní kontejnery, vozíky a paletové nástavce a drátěné polotovary pro výrobu nákupních vozíků či košíků. Část výrobků firma sama sestavuje do konečné podoby a zajišťuje prodej, montáž a servis výrobků koncernu Wanzl, jako jsou regálové systémy, pokladní boxy či zařízení pro logistiku a průmysl.

 

Právě se děje

Další zprávy