Boj zbrojaře Strnada s uprchlým Savovem pokračuje: Mladá fronta čelí konkurzu

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
27. 11. 2019 14:04
Vydavatelství Mladá fronta (Mf) spojovanému s podnikatelem Františkem Savovem hrozí konkurz. Návrh na něj podala u Krajského soudu v Českých Budějovicích společnost Bazcom, podle kterého dluží po splatnosti desítky milionů korun. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.
Podnikatel František Savov, majitel nakladatelství Mladá Fronta.
Podnikatel František Savov, majitel nakladatelství Mladá Fronta. | Foto: ČTK

Upozornily na to Hospodářské noviny. Bazcom podle rejstříku přihlásil svou pohledávku 4,3 milionu korun, kterou převzal od firmy Procusys, ale uvedl i další věřitele. Například společnosti Europrint podle návrhu Mf dluží 23 milionů, firmě Bohemia Silver 2,5 milionu a firmě FINIDIR 3,1 milionu korun. Dluží také na nájemném nebo tiskařských službách.

Návrh na insolvenci je podle informací HN dalším krokem ve válce
podnikatelů Savova a zbrojařské rodiny Strnadů, kterým patří skupina
Czechoslovak Group.

Ti se poprvé střetli o lounskou vagonku Legios, dnes přejmenovanou na
Heavy Machinery Service. Od té doby lidé kolem Strnada systematicky
útočí na jednotlivé firmy, které byly se Savovem spojovány.

Mladá fronta vydává například ekonomický týdeník Euro a další časopisy, například lifestylové magazíny Esence a Hipster. Portfolio vydavatelství se od června 2017 v divizi Magazíny významně rozšířilo o řadu titulů, především v segmentu auto-moto, a také sportovních a hobby magazínů.

Divize Online provozuje také ekonomický web Finance.cz a dalších 12 specializovaných online titulů. Divize Knihy na trh ročně uvede kolem 200 nových titulů. Výsledky hospodaření firmy nejsou dostupné.

 

Právě se děje

Další zprávy