Tisíce TV obrazovek o půlnoci zhasly. Vše o přechodu k DVB-T2 v otázkách a odpovědích

Ondřej Neufus Ondřej Neufus
Aktualizováno 28. 11. 2019 6:54
Od středy nebudou moci obyvatelé Prahy a středních Čech naladit televizní vysílání v končícím formátu DVB-T. Důvodem je přechod na nový formát DVB-T2. Aktuálně.cz přináší odpovědi na nejčastější otázky k přechodu na nové vysílání, včetně možnosti ověřit si, zda vaše stávající televize nový formát podporuje.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Lukáš Bíba

Koho se změna netýká

Neznáte typ své televize a nejste si jisti, jestli budete muset investovat do nové? Set-top-box jste kupovali, ale žádná nálepka na něm není? Nejsnazší způsob, jak zjistit, jestli v noci ze středy na čtvrtek přijdete o vysílání, je změna kanálu na program České televize.

Pokud v rohu obrazovky divák vidí malá písmena HD u loga ČT, znamená to, že již přijímá nové vysílání, které nabízí i kvalitnější obraz. Písmena HD jsou mezinárodní zkratkou pro vysoké rozlišení obrazu.

Pokud je naopak u loga České televize malá ikona s vykřičníkem, měl by divák zpozornět. Přechod na DVB-T2 se ho týká a on může začít ladit nové kanály okamžitě, jelikož v Česku již fungují přechodová pásma právě s novým standardem.

 

Právě se děje

Další zprávy