Škoda Auto má v Indii zastřešovat celý koncern VW. Firmy se sloučí pod českou značku

ČTK ČTK
3. 4. 2019 15:05
Koncern Volkswagen plánuje v Indii sloučit pod Škodu Auto všechny firmy, které v zemi vyrábí a prodávají osobní vozy skupiny. Spojit se mají Volkswagen India Private, Volkswagen Group Sales India Private a Škoda Auto India Private. Spojení firem podléhá schválení příslušnými orgány v Indii. Škoda to oznámila v tiskové zprávě.
Šéf Škody v Indii Gurpratap Boparai
Šéf Škody v Indii Gurpratap Boparai | Foto: ČTK

Podle firmy je navrhovaná fúze důležitá pro další rozvoj na tomto trhu. Značky koncernu VW působící v Indii, tedy Volkswagen, Škoda, Audi, Porsche a Lamborghini, si zachovají vlastní identitu, prodejní síť i zákaznické programy. Všechny značky budou ve společné strategii pro indický trh fungovat pod vedením šéfa Škody Auto v Indii Gurpratapa Boparaie.

"Indie je pro koncern Volkswagen důležitým růstovým trhem. V navrhované fúzi chceme využít a propojit technické a manažerské znalosti a zkušenosti všech tří společností. Díky tomu maximálně využijeme potenciál koncernu Volkswagen ve vysoce konkurenčním prostředí indického automobilového trhu. Toto spojení umožní lépe koordinovat a zrychlit rozhodování a zvýšit efektivitu díky využití stávajících synergií," uvedl Boparai.

Loni v červenci Volkswagen potvrdil v projektu India 2.0 investici za miliardu eur. Letos v lednu bylo ve městě Púna otevřeno nové technologické centrum. Koncern VW pod vedením Škody v Indii zde plánuje vyrábět vozy založené na platformě MQB-A0-IN, která je přizpůsobená na míru požadavkům zákazníků na indickém subkontinentu. V další fázi projektu chce koncern Volkswagen prověřovat i možnosti exportu vozů vyráběných v Indii.

 

Právě se děje

Další zprávy