Vodafone dorovnává: Nabídne neomezená mobilní data, podmínkou je však pevné připojení

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
19. 6. 2019 11:21
Mobilní operátor Vodafone nabídne od čtvrtka nové tarify s nabídkou neomezených mobilních dat. Podmínkou je objednání pevného připojení Na doma a pořízení služby nejméně pro dva členy domácnosti. Rychlost mobilního připojení bude omezená na úroveň HD kvality. V pondělí oznámil nabídku neomezených dat na prázdninové měsíce i konkurenční T-Mobile.
Foto: Lukáš Bíba

Základní cena za jednu SIM kartu bude začínat na 599 Kč měsíčně, k tomu je ale nutné připočítat platbu za pevné připojení. V případě nejnižšího počtu uživatelů, tedy dvou, vyjde SIM na 998 Kč a pevné připojení na 399 Kč, celkově tak neomezená mobilní data pro dva vyjdou na 2 396 korun.

Pro čtyři uživatele vyjde jedna SIM na 599 Kč a celá nabídka bude stát 2 795 korun měsíčně. Vedle neomezených mobilních dat operátor nabídne nové datové tarify Red s objemem deset, 20 a 40 GB, které s internetem Na doma vyjdou na 998 až 1996 korun měsíčně.

"Před rokem jsme řekli, že neomezená mobilní data není možné v Česku zavést bez kvalitní pevné infrastruktury," uvedl generální ředitel operátora Petr Dvořák. Vodafone proto představuje neomezené tarify, které spojují pevné a mobilní služby.

Firma službu spouští nedlouho před očekávaným spojením s kabelovou firmou UPC Česká republika. "Vnímáme silnou poptávku po lepších datových službách, a tak jsme se rozhodli už déle nečekat. Vstupujeme do nové éry…nový tarif Vodafone Neomezený je teprve prvním krokem," dodal.

Konkurenční T-Mobile nabídne v létě neomezené stahování dat. Do konce srpna si budou moci uživatelé opakovaně aktivovat bezplatný balíček, který umožní během 30 dnů využívat mobilní data bez limitu. Letní balíček si zákazníci mohou aktivovat v aplikaci Můj T-Mobile.

Premiér Andrej Babiš na Twitteru k nabídce T-Mobilu uvedl, že jde o výsledek "dlouhého vyjednávání mého týmu". Operátor to odmítl.

Vysoké ceny za mobilní data v Česku v minulosti kritizovali vládní i opoziční politici. Konkurenci, která by ceny snížila, má pomoci vstup čtvrtého mobilního operátora v podzimní aukci kmitočtů pro 5G nebo zákonné zkrácení doby pro přenesení mobilního čísla. Podle Dvořáka Vodafonu s přípravou nové nabídky nikdo z politiků nepomáhal.

Vodafone zvýšil v prvním čtvrtletí meziročně počet zákazníků o 120 000 na 3,897 milionu. Podíl uživatelů předplacených karet se pohybuje pod 30 procenty. Firma je členem nadnárodní skupiny Vodafone Group.

 

Právě se děje

Další zprávy