Voda zdarma, půlky kolíčků, ovčí hlava. Podívejte se, jak nakupují Faeřané, a pošlete další rozdíly

spi Jiří Sedlák, spi
3. 7. 2018 7:08
Faerské ostrovy jsou pro turisty velmi drahé, avšak například voda nestojí nic, zadarmo je v některých městech i veřejná doprava a letět vrtulníkem, to je láce! Podívejte se, v čem se odlišuje běžný život Faeřanů od života Čechů, a pošlete nám své vlastní zkušenosti s odlišnostmi v nakupování a službách v zahraničí. Zajímavé rozdíly zveřejníme a autoři získají elektronické předplatné některého z titulů Economie zdarma.
Foto: Jiří Sedlák

Seriál o rozdílech v cizině

Zaujaly vás při pobytu v zahraničí věci, které fungují jinak než v Česku? Pokud jste si na své dovolené či při práci v cizině všimli alespoň deseti zajímavých odlišností v nakupování či službách, pošlete nám své zážitky spolu s ilustračními fotografiemi do redakce Aktuálně.cz přes tento odkaz zde. Termín pro zasílání zážitků je časově neomezený.

Nejlepší popsané rozdíly mezi Českem a zahraničím zveřejníme.  Autoři zveřejněných částí seriálu postaveného na spotřebitelských rozdílech si budou moci vybrat roční elektronické předplatné některého z titulů Economie, tedy například deník Hospodářské noviny nebo týdeníky Respekt a Ekonom.

Na příklady toho, jaké rozdíly nás zaujaly, se podívejte na postřehy Jiřího Sedláka z Faerských ostrovů (na obrázku). Sedlák se živí jako překladatel a tlumočník a na ostrovech žil půl roku.

 

Právě se děje

Další zprávy