Vnitro vypsalo soutěž na policejní auta za 2,25 miliardy korun. Rozhodne cena i spotřeba

ČTK ČTK
20. 3. 2018 15:23
V posledních letech policii dodávala své vozy hlavně tuzemská Škoda Auto a také konkurenční Hyundai. Škoda prý potvrdila, že se soutěže zúčastní.
Policejní vozy. Ilustrační foto.
Policejní vozy. Ilustrační foto. | Foto: Jakub Plíhal

Praha - Ministerstvo vnitra vypsalo soutěž na dodávku 2500 nových policejních a civilních aut v odhadované maximální hodnotě 2,25 miliardy korun bez DPH.

Nové vozy by na základě rámcové smlouvy měla policie získat v letech 2018 až 2021. Vyplývá to z oznámení na stránkách MV. Jako první na zakázku upozornil server Zdopravy.cz.

Celkový počet nakupovaných automobilů v policejním i běžném provedení v kalendářním roce se bude odvíjet od přidělovaných financí ministerstvu vnitra ze státního rozpočtu na daný kalendářní rok.

Obálky s nabídkami se mají otvírat 10. května. V hodnocení nabídek bude mít třetinovou váhu cena, 35 procent reálná spotřeba. Vozy budou muset mít schválené policejní značení, nebo v případě civilních aut pro vnitro má být na výběr pět barev. Poskytnutá záruka má být nejméně pět let. Resort poptává sedany, hatchbacky i kombi vozy na benzin i naftu.

V posledních letech policii dodávala své vozy hlavně domácí Škoda Auto a také konkurenční Hyundai. Škoda podle serveru Zdopravy.cz již potvrdila, že se soutěže zúčastní.

 

Právě se děje

Další zprávy