Vlastník Novy prodal distribuční společnost Bontonfilm

ČTK ČTK
25. 6. 2014 11:13
Novým vlastníkem Bontonfilmu se podle serveru Mediář.cz stal jeho dosavadní ředitel Martin Palán.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Profimedia.cz

Praha - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která vlastní televizi Nova, podle očekávání prodala filmovou distribuční společnost Bontonfilm.

Informoval o tom server Médiář.cz s odvoláním na informace v obchodním rejstříku.

Jako nový majitel je uvedena čerstvě založená firma Redbloom Martina Palána, dosavadního ředitele Bontonfilmu.

O prodeji všech aktivit, které přímo nesouvisí s televizním byznysem, rozhodlo nové vedení společnosti CME, které nastoupilo po loňském odchodu bývalého šéfa Adriana Sarbua. Jeden ze dvou generálních ředitelů CME Michael Del Nin nedávno uvedl, že společnost jednala o prodeji podniku s několika zájemci.

Čtyřka na trhu

Podle Unie filmových distributorů je Bontonfilm za Falconem, CinemArtem a Warner Bros. čtvrtým největším tuzemským distributorem filmů s loňským podílem na tržbách v kinech 16 procent a na návštěvnosti 17 procent.

Poslední veřejně známé hospodářské výsledky jsou z roku 2012, ve kterém firma dosáhla zhruba půlmiliardových tržeb a zisku před zdaněním milion Kč.

CME, která v ČR vlastní televizi Nova a další stanice, v prvním čtvrtletí oznámila pokles ztráty po zdanění na 48,6 milionu dolarů  - asi 956 milionů korun. Loni za stejné období činila ztráta 109 milionů dolarů -  2,14 miliardy korun. Výnosy se meziročně zvýšily o více než 20 milionů dolarů na 153,1 milionu dolarů  - tři miliardy korun.

 

Právě se děje

Další zprávy