Nový "pokrizový" harmonogram přechodu na DVB-T2. Podívejte se, kdy se vypnou vysílače

Ekonomika Ekonomika
30. 5. 2020 16:11
Vláda rozhodla o posunu dokončení přechodu na nový standard digitálního televizního vysílání DVB-T2 o čtyři měsíce na říjen. Posun si vyžádá 50 milionů Kč navíc, vyplývá z informací na vládním webu. V březnu bylo vypínání stávajících vysílačů kvůli koronaviru pozastaveno. Podle Českých Radiokomunikací by se vypínání vysílačů DVB-T mohlo obnovit v polovině července.
Foto: Lukáš Bíba

Pozastavení kvůli pandemii

Přechod na DVB-T2 byl podle ministerstva průmyslu a obchodu před pozastavením kvůli epidemii zhruba v jedné třetině. Uskutečnil se v Praze a Středočeském kraji a částečně v ostatních českých krajích.

"Cílem bylo vytvořit časový prostor, aby se obyvatelé, kteří ještě nepřešli na nový vysílací standard DVB-T2, nemuseli tímto procesem zabývat a zároveň zůstala zachována jejich informovanost o přijímaných opatřeních," uvedlo MPO v předkládací zprávě.

S ohledem na uvolňování opatření přijatých v souvislosti s pandemii, zejména otevíráním obchodů se spotřební elektronikou, je podle ministerstva žádoucí v procesu pokračovat, aby se dokončením procesu uvolnilo pásmo 700 MHz ve prospěch mobilních datových sítí.

 

Právě se děje

Další zprávy