Vítkův developer Orco končí na pražské burze

Aleš Černý
9. 7. 2014 10:51
Titul se bude i po stažení z Prahy obchodovat na varšavské a pařížské burze.
Foto: Archiv HN

Praha - Středoevropská developerská společnost Orco, kterou ovládá český miliardář Radovan Vítek, zahájila proces stahování svých akcií z pražské burzy. Podle prohlášení na webu společnosti je důvodem tohoto kroku nízká likvidita na pražském regulovaném trhu.

Přesnější informace o průběhu stahování z burzy zatím společnost nezveřejnila. "Dokončení procedury delistingu záleží na regulatorních a právních podmínkách. Přesné načasování a další detaily oznámí společnost později," píše se pouze v oficiálním prohlášení, o kterém informuje server iHNED.cz.

Titul se bude i po stažení z Prahy obchodovat na varšavské a pařížské (Euronext) burze. Pražská emise, která měla premiéru v roce 2005, tak následuje osud maďarských akcií Orca. Ty byly z budapešťské burzy staženy již v roce 2011.

Investoři na zprávu zareagovali výprodejem. Od zahájení středečního obchodování oslabily akcie Orco v Praze o více než šest procent. V současnosti se tak jeden kus akcie prodává za přibližně 13 korun. Na burzu přitom titul před devíti lety vstupoval za 1230 korun, svůj vrchol zažil v roce 2007, kdy se jeden kus akcie obchodoval za 3802 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy