Většinovým vlastníkem e-shopu Rohlík.cz se stal Tomáš Čupr, zvýšil svůj podíl

Adam Váchal ČTK Adam Váchal, ČTK
21. 12. 2017 16:25
Společnost plánuje expandovat do zahraničí. On-line prodej potravin v Česku zaznamenává rekordní růst.
Internetová prodejna potravin
Internetová prodejna potravin | Foto: Rohlík.cz

Praha - Podnikatel Tomáš Čupr navýšil svůj podíl v e-shopu s potravinami Rohlík.cz. Obchod provozuje skupina Velká Pecka, ve které Čupr dosud držel 39 procent. Právě v ní nyní získal majoritu.

Rohlík.cz je internetový supermarket, který doveze potraviny, drogerii i domácí potřeby kamkoliv po Praze, Brně, Plzni, Hradci Králové, Pardubicích, Ústí nad Labem, Jablonci a Liberci v den objednání.

E-shop v posledních dvou letech rychle rostl. V roce 2016 firma dosáhla obratu 960 milionů korun, letos se chce dostat na dvě miliardy. Obchod navíc chystá v brzké době expanzi do velkých měst západní a střední Evropy. Podle dosavadních odhadů půjde o investici v řádu desítek milionů eur. 

On-line prodej potravin patří v Česku k nejrychleji rostoucím kategoriím. Nejdéle na on-line trhu působí Potraviny on-line obchodního řetězce Tesco, dále třeba Freshbedynky.cz‎, Coop-box.cz, Plnataska.cz, Potravinydomu.cz a další. Na on-line trh se chystá vstoupit i řetězec Globus či diskont Lidl.

České domácnosti loni nakoupily v internetových obchodech potraviny, drogerii a další rychloobrátkové zboží za osm miliard korun, meziročně o 50 procent víc. Jen za potraviny a nealko nápoje to byly tři miliardy korun a meziroční růst přesáhl 40 procent. Vyplývá to z údajů společnosti GfK.

E-shop musel v březnu několik týdnů kvůli nedostatku pracovních sil fungovat v omezeném režimu poté, co cizinecká policie zadržela při kontrole v pražském skladu firmy 85 cizinců, které poté vyhostila.

 

Právě se děje

Další zprávy