Věřitelé zkrachovalé CK Hellas dostanou jen zlomek pohledávek

ČTK ČTK
16. 4. 2018 13:49
Dvacítka věřitelů společnosti přihlásila své pohledávky v celkové výši přes 2,3 milionu korun. Po odečtení odměny insolvenční správkyně a dalších výdajů zůstalo na věřitele necelých 73 tisíc korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Prostějov - Jen zhruba 70 tisíc korun dostanou zpět věřitelé zkrachovalé cestovní kanceláře Hellas - nejen Řecko z Prostějova, na kterou soud v roce 2015 prohlásil konkurz. Výnos z prodeje majetku této cestovní kanceláře tak pokryje pouze zlomek z jejích více než dvoumilionových dluhů.

Vyplývá to ze závěrečné zprávy insolvenční správkyně Hellas - nejen Řecko Moniky Fabrinské, která byla zveřejněna v insolvenčním rejstříku.

Dvacítka věřitelů společnosti přihlásila své pohledávky v celkové výši 2,3 milionu korun, avšak z majetku cestovní kanceláře se podařilo získat necelých 155 tisíc korun.

Po odečtení odměny insolvenční správkyně, která činila 77 440 korun, a různých menších výdajů zůstalo na věřitele necelých 73 tisíc korun. Mezi věřiteli cestovní kanceláře Hellas byly například firmy zajišťující ubytování či klienti této CK.

Na firemním účtu cestovní kanceláře Hellas bylo po zahájení insolvenčního řízení pouze 37 tisíc korun. Společnost Hellas - nejen Řecko evidovala také pohledávku vůči obchodnímu partnerovi 117 tisíc korun. Další majetek zkrachovalá CK už neměla.

Společnost Hellas - nejen Řecko vyhlásila úpadek v srpnu 2014. První insolvenční návrh, který tehdy podala majitelka firmy, soud zamítl, protože byl nesrozumitelný. Návrh, na jehož základě v lednu 2015 soud firmu do konkurzu poslal, podala zaměstnankyně CK Renata Kovářová kvůli dlužné mzdě.

Prostějovská kancelář se specializovala na pobytové zájezdy do Řecka, Bulharska a poznávací zájezdy po Evropě. "Důvodem problémů, do kterých se naše společnost dostala, je situace v naší hlavní destinaci Řecku, nízké ceny zájezdů na tuzemském trhu, oslabení koruny a v neposlední řadě platební neschopnost našich partnerů," uvedla už dříve jednatelka a majitelka firmy Šárka Trunečková.

 

Právě se děje

Další zprávy