Kdy sundat roušku a jak testovat ve firmách. Průvodce právním bludištěm nařízení

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
17. 3. 2021 6:16
Testování na covid-19 ve firmách jede na plné obrátky. K velkým firmám a státním úřadům nad 50 zaměstnanců se nově musí přidat i malé firmy s deseti a více zaměstnanci. Co lidé musí v práci podstoupit a co naopak mohou odmítnout v souvislosti s testováním, vysvětlují advokáti Tomáš Procházka z kanceláře Eversheds Sutherland a Klára Valentová z kanceláře Vilímková Dudák & Partners.
Testování
Testování | Foto: Reuters

Co když uvedu nepravdu

Nikdo nekontroluje, jestli použijeme samotest doma správně. Co s tím?

Silným argumentem odpůrců samotestování je varování, že pokud není test proveden správně, již tak nízká citlivost antigenních testů dál klesá. Laicky řečeno, pokud si člověk například nezastrčí tyčinku správně hluboko a dostatečnou dobu s ní "nešťourá", tak se může snadno stát, že bude mít test falešně negativní, i pokud je nakažen. Pak může nevědomky šířit nákazu dál, protože si nesprávně myslí, že je zdravý.

Někteří zaměstnavatelé o tomto riziku vědí, a proto se snaží zaměstnancům s testy pomoci právě formou organizování testování ve firmách, jehož součástí je i instruktáž a dohled. 

Co když se doma sám testuji testem od zaměstnavatele a zjistím, že jsem pozitivní, ale přesto půjdu do práce, protože nechci přijít o peníze? Co mi hrozí, když v čestném prohlášení neuvedu pravdu? 

Zaměstnavatel je oprávněn od vás vyžadovat předložení negativního výsledku testu. Za zamlčení skutečného stavu věcí ponese důsledky zaměstnanec. Za odmítnutí testování hrozí zaměstnanci pokuta až 50 000 korun. V případě porušení jiných povinností podle mimořádných opatření, například nekontaktování lékaře s informací o pozitivním samotestu, může hrozit pokuta až tři miliony korun, a pokud by zaměstnanec dokonce covid-19 šířil, přichází v úvahu i trestní stíhání za šíření nakažlivé nemoci.

 

Právě se děje

Další zprávy