Německo zasáhne stávka Lufthansy. Ve čtvrtek a pátek čeká zrušení stovek letů

ČTK ČTK
4. 11. 2019 16:00
Ve čtvrtek a v pátek v Německu podle všeho zruší stovky letů. S 48hodinovou stávkou totiž počítá palubní personál aerolinek Lufthansa. Odbory Ufo tak chtějí protestovat proti tomu, že Lufthansa, jak tvrdí, odmítá vyjednávat o jejich požadavcích. Vedení aerolinek krok odborů tvrdě odsoudilo.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

"Palubní personál u Lufthansy přeruší svou práci od čtvrtka 7. 11. 2019 00:00 do 8. 11. 2019 24:00 na celkem 48 hodin. Postiženy jsou všechny lety Lufthansy, které v této době startují v Německu," uvedly na svém webu odbory.

"Omlouváme se všem postiženým pasažérům za nepříjemnosti," napsala v reakci na krok odborů na svém Twitteru Lufthansa. Oznámila také, že prozkoumá možné právní kroky proti stávce, kterou "co nejtvrději odsuzuje".

Lufthansa současné vedení odborů Ufo, z něhož po výměně zbyli jen dva z původních sedmi členů, neuznává a už měsíce s ním odmítá vyjednávat.

Odbory kvůli tomu už 20. října vyhlásily varovnou stávku u dceřiných společností Lufthansy, během níž za 19 hodin vypadlo přes 100 letů. Podle svých údajů zastupuje Ufo zájmy více než 30 000 zaměstnanců palubního personálu.

 

Právě se děje

Další zprávy