Operátoři nadělí mobilní data navíc, startují vánoční kampaně

ČTK ČTK
15. 11. 2016 13:40
Všechny tři firmy nabídnou zákazníkům datový objem jeden až deset GB měsíčně navíc.
T-Mobile nabídne dvě dvojice telefonů Samsung za cenu jednoho.
T-Mobile nabídne dvě dvojice telefonů Samsung za cenu jednoho. | Foto: Samsung

Praha – Letošní vánoční kampaně mobilních operátorů se budou věnovat datům. Všechny tři firmy nabídnou zákazníkům datový objem jeden až deset GB měsíčně navíc. U Vodafonu budou moci klienti data přenechat vozíčkářům, T-Mobile prodává vybrané dva telefony s podporou rychlé sítě LTE za cenu jednoho a O2 nabízí neomezené volání všem svým uživatelům. Vyplývá to z informací firem.

O2 zákazníkům, kteří využívají hlasový tarif s objemem dat 1,5 GB a více, nabídne navíc 30 GB mobilních dat. Tento objem dat bude rozdělený do třech zúčtovacích období po deseti GB. Stejný objem dat dostanou také zákazníci, kteří využívají mobilní internet obsahující pět nebo deset GB dat. Zákazníkům mobilních tarifů, které nezahrnují neomezené volání, O2 neomezené volání a SMS bezplatně zpřístupní na tři zúčtovací období.

Vodafone nabídne zákazníkům deset GB mobilních dat, které budou moci využít sami pro sebe, nebo je předat dál vozíčkářům. Darovaná data se budou hromadit v takzvané datové peněžence, odkud je poté operátor rozdělí mezi vozíčkáře, kteří se během prosince zaregistrují na jeho stránkách. Tam bude také k nahlédnutí aktuální objem darovaných dat. Každému zaregistrovanému vozíčkáři Vodafone plánuje předat deset GB dat měsíčně na celý rok.

T-Mobile během Vánoc nabídne dvě dvojice telefonů Samsung za cenu jednoho. K datovému limitu 1,5 GB pak zákazníkům na e-shopu přidá jeden GB dat měsíčně po celou dobu trvání dvouletého kontraktu. Ke každému telefonu v nabídce pak bude přidávat power banku. Na prodejnách uživatelům navíc vždy vymění vybitou power banku za nabitou.

V Česku je přes 14 milionů aktivních SIM karet. Pokrytí rychlou mobilní sítí LTE má na konci roku dosáhnout okolo 99 procent populace.

 

Právě se děje

Další zprávy