V mletém máku z Lidlu se našel morfin a kodein. Vraťte ho, vybízí řetězec zákazníky

Ekonomika Ekonomika
21. 8. 2019 16:49
Obchodní řetězec Lidl stahuje z oběhu šarži 200gramového balení mletého máku Belbake s datem minimální trvanlivosti 9. dubna 2020. Ve výrobku bylo podle prodejce zjištěno zvýšené množství morfinu a kodeinu. Tyto látky mohou v některých případech způsobit dočasnou nevolnost nebo trávicí obtíže. Lidl o tom ve středu informoval na svých webových stránkách.
Mletý mák Belbake.
Mletý mák Belbake. | Foto: Lidl

Konkrétně se jedná o šarži s označením 16090720407. České zastoupení Lidlu žádá zákazníky, aby vzhledem k možným nežádoucím účinkům uvedený výrobek dále nekonzumovali.

"Všem zákazníkům, kteří si mák zakoupili, se omlouváme. Doporučujeme, aby jej zanesli zpět do prodejny, kde jim vrátíme peníze i bez předložení účtenky," uvádí zároveň Lidl na svém oficiálním facebookovém profilu.

Mletý mák s vyšším obsahem morfinu a kodeinu se podle řetězce dostal do prodejen Lidl na území Moravy, Slezska i části východních Čech.

"Ostatní výrobky značky Belbake, včetně dalších šarží tohoto výrobku, nejsou tímto opatřením dotčeny," dodává Lidl.

Ve stejný den se Lidl rozhodl z důvodu preventivní ochrany spotřebitelů stáhnout z prodeje také obilné sušenky Tastino s chia semínky, a to ve všech datech trvanlivosti a šaržích.

"Výše uvedený výrobek může obsahovat lepek. Tato skutečnost však není obsažena v informacích pro spotřebitele uvedených na obalu. Z důvodu možné alergické reakce při požití výrobku osobami citlivými na lepek je těmto spotřebitelům doporučeno brát informaci vážně a uvedený výrobek nekonzumovat," vysvětluje řetězec.

 

Právě se děje

Další zprávy