V Praze vyroste kampus s 539 pokoji. Podívejte se, na co se mohou studenti těšit

V Praze vyroste kampus s 539 pokoji. Podívejte se, na co se mohou studenti těšit
V pražských Holešovicích vznikne nový studentský kampus s 539 pokoji. Stát bude mezi ulicemi Na Zátorách a Partyzánská nedaleko stanice metra C Nádraží Holešovice. Informace sdělila Hana Samuelová ze společnosti Karlín Group, která budovu postaví.
Pokoje si budou studenti pronajímat. Výši nájmu developer ještě nestanovil. Kampus by měl podle společnosti začít fungovat od začátku akademického roku 2020/2021.
"Studentům budou sloužit také studovny, dva malé kinosály, jeden velký multifunkční sál a tři větší kuchyně s vybavením pro případné společné vaření. V areálu bude i fitness centrum a velká úschovna kol," uvedla Samuelová. V domě bude rovněž prádelna.
Kampus není jedinou budovou, která má v Holešovicích vyrůst. Další již stojí například nedaleko stanice metra Nádraží Holešovice směrem k Argentinské ulici. Zastavěn má být v budoucnu celý prostor nádraží Bubny-Zátory, kde má vyrůst nová čtvrť.
Foto: Karlín Group
ČTK Ekonomika ČTK, Ekonomika
14. 1. 2019 14:54
V pražských Holešovicích vznikne nový studentský kampus s 539 pokoji. Stát bude mezi ulicemi Na Zátorách a Partyzánská nedaleko stanice metra C Nádraží Holešovice.
 

Právě se děje

Další zprávy