V Dánsku se přihlásil výherce obří sumy v Eurojackpotu. Tiket schovával v zásuvce

ČTK ČTK
25. 7. 2022 13:42
Tři dny poté, co v loterijní hře Eurojackpot padla rekordní výhra 120 milionů eur (v přepočtu asi 2,9 miliardy korun), se o ni přihlásil výherce v Dánsku. Vítězný los měl zmačkaný v zásuvce a odvážil se ho zkontrolovat až v neděli. S odkazem na tiskovou zprávu provozovatele loterie Danske Spil o tom v pondělí informovala stanice DK.
nové logo 2017
nové logo 2017 | Foto: Sazka

"Byl jsem překvapený a otřesený. Ale je to báječný pocit mít takové štěstí a být schopen zabezpečit rodinu na několik generací," uvedl výherce, který si přál zůstat v anonymitě. Vítězný los koupil v supermarketu v Blaavandu na západě Dánska.

Předchozí dánský rekord padl v roce 2015, výhra byla tehdy zhruba poloviční ve srovnání s tou letošní.

Takto vysoké výhry jsou v loterii možné teprve několik měsíců, připomíná agentura DPA. U příležitosti desátého výročí evropské loterie zvýšilo 18 zúčastněných zemí koncem března horní hranici z 90 na 120 milionů eur. Pravděpodobnost výhry v Eurojackpotu je jedna ku 140 milionům.

Mezinárodní číselná loterie Eurojackpot se hraje od března 2012. Vznikla jako konkurenční projekt podobné hry EuroMillions. V České republice se oficiálně hraje od října 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy