Už i Evropa dostane svou linku létanou obřím airbusem

hpv
1. 2. 2008 19:40
Od března začne A380 létat do Londýna
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Singapore Airlines

Praha - Evropa se dočkala. Její "letecké dítě", obří letoun A380 bude létat komerční lety i na její území.

Od půli března budou Singapore Airlines s Airbusem A380 létat na trase Singapur-Londýn. Letecká společnost to dnes oznámila v tiskové zprávě. 

Londýnské letiště tak bude první v Evropě, které obří stroj na komerčním letu přivítá. První let do Londýna odstartuje ze singapurského letiště v úterý 18. března 2008 v devět hodin ráno a dorazí na londýnské letiště Heathrow krátce po 15 hodině místního času. 

Zatím létají na pravidelných linkách ve světě pouze dva stroje A380, oba v barvách Singapore Airlines. Stroj, který bude nasazen na lince do Londýna bude třetí. První let největšího letadla na pravidelné lince směřoval ze Singapuru do Sydney.

"Nejlevnější zpáteční letenka z Londýna do Singapuru stojí 550 liber (přibližně 18 975 korun) a je již v prodeji. Letenky do první třídy zatím ještě oceněny nejsou. Budou se však pohybovat v řádu několika tisíců liber," říká Daniel Zetík, z českého zastoupení Singapore Airlines.

"A380 Singapore Airlines má k dispozici 471 míst pro cestující ve třech třídách 12 míst v ultra-luxusních Singapore Airlines Suites, 60 míst v oceněné business třídě v prostorném rozložení 1-2-1 na horní palubě a 399 míst v ekonomické třídě," uvádí se v tiskové zprávě.

Čtěte také:

 

Právě se děje

Další zprávy