Usmívejte se. Google začne od jara znovu fotit Česko pro Street View

ČTK ČTK
25. 2. 2020 17:17
Společnost Google bude během jara a léta opět prostřednictvím speciálních aut i chodců fotit místa v Česku pro službu Google Street View. Letos se zaměří na aktualizaci a doplnění snímků silnic a měst v 17 vybraných oblastech. Google to oznámil v tiskové zprávě.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: http://socialtimes.hu

Na snímkování se bude podílet i speciální zařízení zvané Trekker. Jde o kompletní fotografické vybavení pro Street View zmenšené tak, aby se vešlo do batohu, který nese pěší operátor.

Díky tomu je možné obohatit Street View o místa, která jsou vozidlům nedostupná, v tomto případě pěší zóny dalších osmi českých měst.

Vedle silnic v okolí Prahy, Brna, Ostravy, Pardubic, Litoměřic, Chomutova, Mladé Boleslavi, Liberce, Ústí nad Labem, Karlových Varů, Plzně, Českých Budějovic, Českého Krumlova, Znojma, Břeclavi, Uherského Hradiště a Hodonína plánuje Google letos nafotit také vybrané pěší zóny v Karviné, Brně, Zlíně, Plzni, Teplicích, Ostravě, Mladé Boleslavi a Praze. Ty se snímkují pomocí speciálního "batohu" známého jako Street View Trekker. V Česku byl použit například pro nafocení Krkonošského národního parku nebo Národního parku České Švýcarsko.

Díky Street View mohou uživatelé navštívit většinu měst v České republice, všechny české památky UNESCO, řadu hradů, zámků, přírodních památek nebo nejnovější přírůstek do tzv. speciálních sbírek Street View - interiéry Národního muzea.

Infrastruktura se však neustále vyvíjí, proto je třeba snímky pravidelně aktualizovat, aby co nejvěrněji odrážely realitu a uživatelé se mohli lépe orientovat a snáze plánovat své cesty.

Street View je populární funkce Map Google, která je v současné době dostupná ve více než 88 zemích světa včetně částí Antarktidy a Arktidy. Uživatelé si díky němu mohou prohlížet 360stupňové snímky městských ulic, ale i přírodních a kulturních památek. V České republice je Street View dostupné od roku 2007 a pravidelně prochází aktualizací, aby poskytovalo co nejvěrnější obraz reality.

 

Právě se děje

Další zprávy