Ušetřete až pětinu za plyn, láká ČEZ. Fixní smlouvu si lidé mohou změnit na dobu neurčitou

Petr Lukáč Petr Lukáč
4. 10. 2017 11:50
ČEZ, který se v posledních letech probojoval na druhého největšího dodavatele plynu, otáčí trend na trhu. Zákazníkům nově nabízí plyn na dobu neurčitou - a to i těm, kteří se mu již na několik let upsali.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: iStock

Praha - Energetické firmy v posledních letech lákaly zákazníky na dvou- či tříleté fixní smlouvy s vidinou velkých slev. Dodavatelé si tak pojistili, že jim nebudou odběratelé utíkat ke konkurenci, domácnosti se tím na druhou stranu mohly vyhnout velkým výkyvům ve výši svých faktur.

Polostátní ČEZ, který se z původně čistě elektrárenské firmy v posledních letech probojoval na druhého největšího dodavatele plynu, nyní tento trend otáčí. Zákazníkům nově nabízí plyn na dobu neurčitou - a to i těm, kteří se mu již na několik let upsali.

"Vycházíme tím vstříc požadavkům našich klientů," říká šéf obchodu ČEZ a člen představenstva Pavel Cyrani. Při ceně 680 korun za megawatthodinu a 40korunovém stálém poplatku tak podle něj většina domácností ušetří mezi 14 až 20 procenty ročně.

Zda se mohou na podobnou možnost těšit i odběratelé elektřiny, u které je ČEZ stále jedničkou na trhu, ale nechtěl říct. "Produkty budeme inovovat i v této oblasti," odpovídá Cyrani bez bližších podrobností.

Aktuální úspora ale nemusí být konečná, protože zákazník na sebe bere i jisté riziko. Pokud by šly ceny plynu na velkoobchodních trzích nahoru, mohou si lidé oproti současným podmínkám i připlatit.

ČEZ začal dodávat plyn v roce 2010. Od té doby získal přes 400 tisíc zákazníků, v nejbližších letech by chtěl dosáhnout až půl milionu odběrných míst. Jedničkou na trhu zůstává plynárenská společnost Innogy (dříve působící pod názvem RWE).

Přihlaste se k našim newsletterům
Odhlásit se můžete kdykoliv.
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů naleznete ZDE.
 

Právě se děje

Další zprávy