Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Uprchlíci, terorismus… Jak si vybrat letní dovolenou, i když máte obavy

komerční článek
23. 11. 2015 15:01
Složitá bezpečnostní situace ve světě staví mnoho lidí před otázku, zda letos využít výhodnou nabídku a koupit letní zájezd v předprodeji, nebo vše nechat na poslední chvíli.
Foto: komerční článek

Dvě nešťastné události v Tunisku a nedávný útok na letadlo letící z egyptského Sharm el Sheikhu nikomu na klidu nepřidaly. Je pochopitelné, že řada lidí vyřadila sever Afriky z hledáčku příštích dovolenkových destinací.

Španělsko: jistota za rohem

Foto: komerční článek

Pokud jste rozhodnuti dát pro příští rok severu Afriky vale, rozhodně stojí za zvážení alternativy, které poskytují pocit bezpečí a nabízejí pohodu v evropském rytmu.

„Španělsko je dlouhodobě jednou z nejprodávanějších destinací. A aktuální enormní zájem o písečné pláže Mallorky nebo pevninské Andalusie dokazuje, že se temperamentní jih Evropy stává pro řadu lidí alternativou právě k Egyptu nebo Tunisku,“ říká Jan Osúch z CK Fischer.

Bulharsko: Zlaté písky jako kdysi

Foto: komerční článek

Podobně jako Španělsko je na tom i Bulharsko, hvězda minulých dovolených. Pulzující a živá letoviska Burgas a Varna se svými širokými písečnými plážemi jsou žhavými kandidáty na titul skokana roku letních předprodejů.

Především rodiny s dětmi považují Bulharsko za sázku na jistotu, navíc cenově srovnatelnou právě se severoafrickými destinacemi.

Řecko: Pošramocená pověst titánů

Výrazně musel o svou pověst v létě bojovat také řecký ostrov Kos, přes který začaly do Evropy proudit uprchlíci z válkou zmítaných zemí. Přestože si Kos svou pověst bezproblémové destinace nakonec uhájil, pokračující vášnivé debaty o uprchlících u řady lidí dál oživují vzpomínku na přesun běženců přes Hipokratův ostrov.

Migrační krize se ale rozhodně nedotkla větších sousedů Kosu – Kréty a Rhodosu, které jsou i v letošních předprodejích jedněmi z hlavních alternativ pro dovolenou bez bezpečnostních obav a smíšených pocitů.

Tip: Pojistěte si dobrý pocit z letní dovolené. Pokud se rozhodnete pro včasný nákup v předprodeji, jedním z bonusů u CK FISCHER je i GARANCE ZMĚNY termínu, destinace nebo hotelu krátce před odletem.

 

 

Právě se děje

Další zprávy