Ulčák a Dospiva nemusí Hušákovi platit 50 milionů, rozhodl s

ČTK ČTK
26. 11. 2013 17:09
Rozhodl o tom s definitivní platností odvolací Vrchní soud v Praze.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Podnikatelé Martin Ulčák a Marek Dospiva nemusí bývalému šéfovi společnosti Sazka Aleši Hušákovi zaplatit 50 milionů korun. Rozhodl o tom s definitivní platností odvolací Vrchní soud v Praze.

Šestapadesátiletý Hušák se po dvojici domáhal zaplacení milionů kvůli tomu, že mu prý muži nezaplatili dříve vystavenou směnku.

Směnku na 50 milionů Hušák uplatnil u soudu vůči podnikatelům v březnu tohoto roku. Městský soud v Praze proto vydal platební rozkaz, proti kterému se ohradil jak Ulčák, tak Dospiva, který na směnce figuruje jako ručitel. Při následném líčení se soud postavil na stranu podnikatelů a žalobu někdejšího šéfa Sazky na zaplacení milionů zamítl.

Podle Ulčáka směnka sloužila pouze k případnému odkoupení nemovitostí na Menorce, které Hušák vlastnil, v případě, že by se dostal do finančních problémů po pádu Sazky. Dohodnout se na tom měla trojice ústně začátkem května 2011, nabídka však byla údajně omezená tříměsíční lhůtou.

Podle Hušákova právníka Andreje Vacíka se ale na inkriminovaném jednání o prodeji nemovitostí nehovořilo. Na co konkrétně byla směnka určená nebo jaká byla doba její platnosti, ale právník nikdy neupřesnil.

Kvůli směnce padla ze strany podnikatelů také trestní oznámení. Domnívají se, že se na nich Hušák pokusil o podvod. Policie podezření stále prověřuje.

Hušák byl generálním ředitelem Sazky od roku 1995, předloni postupně skončil ve funkcích generálního ředitele a předsedy představenstva loterijní firmy. Sazka se na jaře 2011 dostala do insolvence a poté do konkurzu. Její podnikatelskou činnost převzala tentýž rok v listopadu firma Sazka sázková kancelář, vlastněná finančními skupinami PPF a KKCG.

 

Právě se děje

Další zprávy