Uber spouští v Chorvatsku lodní taxislužbu UberBOAT, na motorovém člunu přepraví až 12 lidí

ČTK ČTK
30. 6. 2017 17:00
Služba UberBOAT bude dostupná přes mobilní aplikaci a spojí pobřežní města Split, Dubrovník a ostrov Hvar.
UberBOAT
UberBOAT | Foto: Reuters

Záhřeb - Na rychlých motorových člunech UberBOAT se lidé budou moci přepravovat mezi městy Split, Dubrovník a ostrovem Hvar. Službu UberBOAT bude možné využívat přes mobilní aplikaci Uber. Cena za přepravu člunem pro maximálně osm lidí ze Splitu na Hvar bude činit 2600 chorvatských kun (skoro 9200 Kč). Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Uber nabídne motorové čluny až pro 12 lidí. Podobnou službu již testoval mimo jiné v Istanbulu a Miami, v Chorvatsku ji nabídne během letní turistické sezony.

"UberBOAT nabídne dva druhy služeb - přepravu mezi pevninou a ostrovem na motorovém člunu, nebo jeho pronájem na půldenní nebo celodenní výlet. Na lodi nebude možné zůstat přes noc, ani si ji najmout bez kapitána a námořníků," sdělil Uber.

Zákazníci si trasu pro denní výlety budou moci navrhnout sami, případně se rozhodnout pro již vytyčený itinerář, který bude zahrnovat některé z nejoblíbenějších destinací.

Proti alternativní taxislužbě Uber minulý týden v Chorvatsku protestovalo několik set taxikářů. V zemi je podle odhadů asi 5000 řidičů služby Uber, kteří zákazníky vozí za nižší ceny než běžná taxislužba. Aplikaci Uber používá zhruba 100 000 Chorvatů.

 

Právě se děje

Další zprávy