Twitter uvažuje o převzetí Soundcloud a Spotify

ČTK ČTK
5. 6. 2014 7:01
Informuje o tom deník Financial Times.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: ČTK

New York - Společnost Twitter v posledních měsících uvažuje o převzetí internetových hudebních služeb, jako jsou Soundcloud a Spotify. Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Dodal, že firma by tak v rámci snahy o získání nových zdrojů růstu mohla uskutečnit největší akvizici ve své historii.

Twitter se podle listu snaží rozšířit své aktivity poté, co se jeho akcie dostaly pod tlak kvůli zpomalování růstu počtu uživatelů. Firma již v minulosti experimentovala s vlastní hudební aplikací Twitter Music. Ta se však neuchytila a v březnu byl její provoz ukončen, píše Financial Times.

Foto: Aktuálně.cz

Zpráva listu Financial Times přichází krátce poté, co se americká technologická společnost Apple dohodla, že za tři miliardy dolarů (více než 60 miliard Kč) koupí firmu Beats Electronic, která vyrábí sluchátka a provozuje internetovou hudební službu.

Twitter je bezplatnou službou, jejímž prostřednictvím si uživatelé mohou sdělovat krátké vzkazy v délce do 140 znaků. Služba měla na konci loňského roku 241 milionů uživatelů. Twitter zahájil provoz v roce 2006. Loni vstoupily akcie podniku na newyorskou burzu NYSE.

 

Právě se děje

Další zprávy