Twitter měl dvouhodinový výpadek, způsobila ho závada v aktualizaci softwaru

ČTK ČTK
Aktualizováno 19. 1. 2016 20:44
Sociální síť twitter zaznamenala v úterý masivní výpadek, který trval dvě hodiny. Twitter oznámil, že výpadek se dotkl přístupu na sociální síť z počítačů a telefonů v Evropě, na Blízkém východě, Africe a severní Americe. Způsobila ho závada v aktualizaci softwaru, která již byla plně vyřešena. Výpadek týkal nejen webového přístupu, ale částečně i mobilních aplikací a souvisejících informačních služeb.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock

New York - Sociální síť pro šíření krátkých textových zpráv twitter zaznamenala dnes dopoledne SEČ vážný výpadek a byla zhruba dvě hodiny pro mnoho uživatelů nedostupná.

Pokusy připojit se k populární komunikační službě na webu končily zobrazením chybové stránky se sdělením, že síť z technických příčin nepracuje. Před polednem začal twitter přístup ke svým serverům obnovovat a úplné vyřešení problému firma oznámila v 19:00 SEČ.

Nefunkčnost služby se projevovala od 09:27 SEČ, informovala síťová monitorovací služba DownDetector. Postižena byla značná část Evropy, zejména na západě a severozápadě, ale také mimo jiné Česko. Největší výpadky hlásil jih Británie, státy Beneluxu a sever Německa. Problémy s přístupem na twitter ale zaznamenali uživatelé i v Japonsku, na východě USA nebo na jihu Afriky.

Twitter později oznámil, že výpadek se dotkl přístupu na sociální síť z počítačů a telefonů v Evropě, na Blízkém východě, Africe a severní Americe. Způsobila ho závada v aktualizaci softwaru, která již byla plně vyřešena.

Výpadek týkal nejen webového přístupu, ale částečně i mobilních aplikací a souvisejících informačních služeb.

Kratší problémy s dostupností služeb jsou na internetu běžné. Zatím poslední větší výpadek, zhruba půlhodinový, twitter postihl loni v listopadu. Víc než hodinové poruchy zaznamenal twitter loni v září a v lednu, netýkaly se ale celého rozsahu služeb.

Twitter má celosvětově kolem 320 milionů účtů. V Česku a na Slovensku ho podle odhadů odborníků využívá přes 300 tisíc uživatelů.

 

Právě se děje

Další zprávy