Brazílie pokoří Londýn. Sociální síť čeká historické žně

ČTK ČTK
10. 6. 2014 22:15
Poslední letní olympijské hry vytvořily rekord v tweetování. Brazilské fotbalové mistrovství má hranici 150 milionů tweetů s přehledem pokořit.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Sao Paulo - Fotbalové mistrovství světa v Brazílii, jež začíná ve čtvrtek, bude "nejtweetovanější" akcí v historii. Očekává to ředitel brazilské sekce společnosti Twitter Guilherme Ribenboim, podle kterého počet příspěvků na této internetové sociální síti překoná 150 milionů tweetů uskutečněných během olympijských her v Londýně 2012.

"Mistrovství světa to posune na úplně jinou úroveň. Pro Twitter to bude největší událost v historii," řekl Ribenboim agentuře Reuters.

Twitter je s 225 miliony uživatelů po celém světě populární platformou ke komentování globálních událostí, jako jsou právě sportovní akce. Londýnské hry ukázaly, že lidé rádi tweetují o tom, co vidí na stadionu nebo v televizi. Tím se tato služba stává atraktivní i pro zadavatele reklamy.

Mezinárodní fotbalová federace FIFA odhadla, že alespoň část nějakého utkání na předchozím šampionátu v JAR 2010 vidělo 3,2 miliardy lidí, tedy téměř polovina populace.

Oficiální účet na Twitteru má nyní všech 32 týmů, které startují na MS. Své individuální účty mají i hráči, z nichž nejsledovanější je s 26,6 milionu lidí Portugalec Cristiano Ronaldo. Následují ho Brazilec Neymar (10,8 milionu) a Angličan Wayne Rooney (8,8 milionu).

Společnost Twitter před šampionátem pracovala s fotbalovými svazy a dělala i kurzy pro hráče, na nichž je učila používat sociální sítě. "Předváděli jsme jim, jak využívat platformu, jak využívat hashtagy, jak se spojit s fanoušky," řekl Ribenboim.

 

Právě se děje

Další zprávy